KRASNYK

ТИП

Житлові будинки

Рік

2020

ПЛОЩА

75 м²

ЛОКАЦІЯ

с. Краснік, Карпати

СТАТУС

Реалізований

КОМАНДА

Сергій Губарь, Аліна Губарь, Юлія Рибак, Дзвіна Римар, Вікторія Альошина

Перенасичившись міським життям часом нам хочеться змінити середовище, опинитись ближче до природи. Ми спробували втілити це бажання в проекті даного котеджу. Основні завдання, які стояли перед нами: створити максимально затишне місце для відпочинку від шуму міста, без втрати  комфорту та благ цивілізації та поєднати все вищезгадане з місцевим колоритом. Таким чином ми хотіли створити проект, який вплине на туристичну привабливість селища та дасть поштовх для розвитку інфраструктури та туризму даного регіону загалом.

Ділянка під проектований котедж розташована в серці Карпат, у селі Красник, Верховинського району Івано-Франківської області. Котедж ми посадили на стрімкий рельєф ділянки з орієнтацією на південь, завдяки цьому з котеджу відкривається краєвид  на село Красник, яке розкинулося в низовині, та неймовірну панораму Карпатських гір.

Даний регіон багатий гуцульською культурою та колоритом, тому при проектуванні ми вирішили звернутися до витоків місцевої архітектури, звідки й запозичили традиційну форму даху, яка слугує захистом від снігу взимку, та від палючого сонця влітку. Родзинкою даху стало трикутне панорамне вікно, яке з’явилось на місці традиційного, зашитого деревом торця. Архітектура будинку проста та лаконічна, зберігає пропорції традиційних гуцульських хат, натомість конструктивні рішення та матеріали було обрано максимально сучасні, якісні та довговічні.

В плануванні зберігається лаконічність. Котедж поділений на два рівні. В першому, основному рівні – ми розташували спільний простір кухні-вітальні з каміном та виходом на терасу, суміщений санвузол та велику спальню. Також, завдяки нестандартному вирішенні сходового вузла ми використати простір під ними, щоб розташувати технічну комору. Другий, мансардний, рівень вмістив затишну мансардну спальню з панорамним вікном, з якої можна спостерігати за зоряним небом. Також під дахом ми розташували тех-приміщення з винесеними вентиляційними системами.

Проект особливий своїм поєднанням сучасного з місцевими традиціями. Ми створили місце в якому ти можеш насолодитись ранковими гірськими туманами на зручній терасі з чашкою запашної кави, лежачи в ліжку, насолодитись неймовірно чистим зоряним небом, навіть в морозяні зимові ночі, відчути себе в самому серці Карпат, не відкидаючи переваг міста.

 

План

Догори